preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pobjednici EP

Zidovi nisu prepreke

Planet Zemlja

Časopis Istraživači

Video spot

Škola budućnosti

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 216665
Ovaj mjesec: 1052
Ovaj tjedan: 1487
Danas: 329
Lokalna zajednica

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Školski kurikulum

E-Dnevnik

Edit CodeSchool

eSavjetovalište

Pretežno vedro

Memory igra

Prometna učilica

Safety net

Poštanski pretinac

Virtualna knjižnica

Upisi u srednju školu

Tihana Ćurčija
Jesen stiže, dunjo moja
Anita Dujela / datum: 5. 10. 2020. 14:35

Stigla je jesen, u naše domove, školu, sredinu, okruženje, u naš park i u naša srca. Možda ćete reći: “Pa što sada da je stigla, jesen kao svaka jesen…”. Ali, ne, ovo nije bilo kakva jesen. Za učenike 1.a razreda ova je jesen jako posebna. Ovo je naša zajednička prva jesen u razredu, u školi. Po prvi smo put zajedno ušli u jesen, pričajući i promatrajući sve što se događa u jesen. Uživali smo, uživamo, a i uživat ćemo u brojnim jesenskim događajima, pričama, pogledima. 

Više pod opširnije!

Učiteljica Tihana Ćurčija


[OPŠIRNIJE]Pjesmarica, 4.c
Anita Dujela / datum: 17. 4. 2020. 16:40

U ovoj nesvakidašnjoj situaciji koja nas je ispunila nelagodom, strahom, neizvjesnošću, u situaciji u kojoj smo udaljeni jedni od drugih, učenici 4.c razreda odlučili su svoje vrijeme utrošiti na nešto njima drugačije. Na koju minutu zamislili su se u ulozi pjesnika, a sve s jednim ciljem, da svojim stihovima, rimom i šalama izmame osmijeh na licima ljudi, osmijeh koji nam je danas tako potreban. Kako su se snašli u navedenoj ulozi, pogledajte u nastavku.  

T.Ćurčija


[OPŠIRNIJE]Ljubav je...
Anita Dujela / datum: 12. 2. 2020. 11:14

Ljubav… Ljubav nije materijalna, ljubav nema cijenu, ljubav je jedinstvena. Što je zapravo ljubav?

Možda je najbolje da odgovore na ovo pitanje potražite u radovima učenika 4.c razreda. Oni poznaju pravu vrijednost ljubavi i cijene ju, a to se trudite i Vi.

Jer, čovjek bez ljubavi je nesretan čovjek. Neka Vam svaki dan bude ispunjen ljubavlju. Cijenite ju i iskazujte svakodnevno. Bit ćete sretniji Vi, a i ljudi te sva bića koja Vas okružuju.

Više pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Hvala vam, junaci naši!
Anita Dujela / datum: 17. 11. 2019. 19:52

Svake se godine dana 18.11. s ponosom prisjećamo svih onih koji su dali svoj život za Domovinu. Taj datum, 18.11. poseban je dan kada se sjećamo svih žrtava Vukovara davne 1991.godine. Dan sjećanja na simbol pobjede, grad Vukovar, simbolično i na svoj način obilježili su učenici 4.c razreda. U svojoj učionici razgovarajući o neopisivo važnom događaju, ponajviše za nas Hrvate, prepuni mnoštvom emocijama, željeli su putem likovnih uradaka iskazati počast, dostojanstvo, divljenje i poštovanje prema onima koji su to zaslužili. Svjesni su učenici kako zbog brojnih heroja, članovi njihovih obitelji, prijatelji, a i oni sami slobodno šeću, uživajući u svome. Smatraju kako je tada zajedništvo među ljudima bila neopisivo jako i nisu ga mogle srušiti ni brojne mine koje su padale, ni suze bola te gubitak najmilijih. Zbog toga žele biti dio godišnje tradicije sjećanja i veličanja Vukovara i njegovih junaka. Hvala Vam junaci naši, što zbog Vas imamo slobodu, ljubav, vjeru, povijest, sadašnjost i budućnost.

Učenici 4.c razreda

Više pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan osoba s Down sindromom
Anita Dujela / datum: 25. 3. 2019. 13:42

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Down sindroma u potrostručenju ( trisomiji) 21. kromosoma. Zajedno sa svojim učiteljicama Josipom,Tihanom i Anom, asistenticom Andreom i članicom Udruge Sindrom Down 21 Split, malom Marijom, učenici 3.a i 3.c izabrali su proslaviti ovaj Dan upravo na Međunarodni dan sreće, 20. ožujka. 

Više pod OPŠIRNIJE!


[OPŠIRNIJE]Tematske maškare: Više cvijeća, manje smeća!
Anita Dujela / datum: 9. 3. 2019. 12:00

Ove godine su se učenici 3.c razreda zajedno sa svojim učiteljicama Anom i Tihanom uputili u Đardin na Dičji splitski krnjeval. Motivirani porukom "više cvijeća manje smeća" marljivo smo izrađivali maske. Maškaranu povorku su sačinjavali cvjetovi, kontejneri za otpad, plastični otpad, papirnati otpad, more i rijeka. Učiteljice su željele potaknuti učenike da sudjeluju u zaštiti okoliša kao aktivni građani razvrstavanjem otpada, pravilnim odnosom prema vodama i moru, uljepšavanjem okoliša i pravilnim odnosom prema biljkama. Umjesto da gledamo smeće željeli smo saditi i uzgajati cvijeće.

U Đardinu smo najprije uživali u predstavi Čarobna šuma, a zatim smo otišli na pozornicu predstavljajući našu školu. Zajedno s mnoštvom mališana i roditeljima smo se uputili na Rivu čineći maškaranu povorku. Povorku je predvodio dida Toni koji je izrazio želju da se slika s nama. 

Hvala dragim roditeljima što su doveli djecu i strpljivo ih čekali.
Slike pod opširnije!
 

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju